Igazi húsvétcsalogató!

Előételnek is csodás a töltött tojás!

A húsvét küszöbén igazi, hangulatba illő előétel a töltött tojás. Nemcsak finom, de ha ízlésesen tálaljuk, a látványnak sem lehet ellenállni...

2012.04.06 06:29laptopkonyha

De hogyan is készül a finom töltött tojás? A tojásokat hideg vízben feltesszük főni. A forrástól számítva 20 percig főzzük lassú forralással.

Utána leöntjük róla a forró vizet, és hideget csorgatva rá, kihűtjük. Amíg a hideg vízben vannak, a héjukat kicsit megtörjük. Miközben a tojások hűlnek, elkészítjük az almás salátát.

Az uborkát összevágjuk, a hagymát is. Sózzuk, cukrozzuk. Beletesszük a (házi) majonézt és a tejfölt is. Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a mártásba.

A hideg tojásokat meghámozzuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük.

A sonkát, a petrezselymet, a snidlinget apró kockára vágjuk, és összekeverjük a tojások sárgájával, mustárral, majonézzel, joghurttal, majd sózzuk, borsozzuk. Krémesre keverjük a tölteléket, és a tojásokba halmozzuk.

Tálalás

Az almás mártást tálra rendezzük, és erre ültetjük a tojásokat a töltelékkel lefelé. Paradicsomokból "gombakalapokat" vágunk, és a tojásokra rakjuk. A vajból pöttyöket teszünk a paradicsomra, és a tojások mellé egy kis petrezselymet szúrunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.