Cukros, finom és milyen ismerős...!

Csábuljon el otthon egy briósra!

A briós mindenki számára ismerős lehet, hiszen a pékségben reggelente csábító látványt nyújt - otthon is elkészíthetjük azonban.

2012.04.02 06:29ma.hu - Fotó: kochbar.de

Ha szeretjük a brióst, nyugodtan nekiláthatunk otthon is megcsinálni - nem túl gyors az elkészítése, mert a tésztát többször állni kell hagyni, de megéri!

Fotó: kochbar.de

Hozzávalók:

- 3 dl tej
- 8 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- egy csipet só
- 60 dkg liszt

A tejben felolvasztjuk a vajat és feloldjuk benne a sót. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, amit hagyunk felfutni.

Belerakjuk a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, egy keményebb tésztává. Kb. 30 percig langyos helyen kelni hagyjuk, majd ismét átdagasztjuk és még 30 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát 24 részre osztjuk. Az egyes darabokat 30 cm hosszúra nyújtjuk, henger alakúra sodorjuk. Kettesével összecsavarjuk és a tészta végét a fonottas felső végéhez visszahajtjuk, a végeket aládugjuk.

Így kis fonottasakat kapunk. Ismét állni hagyjuk 30 percig.

A tetejét tejjel megkenjük, mákkal vagy diós cukorral meghintjük és kisütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.