Emlékeztet rá, de fűszeres és rizslisztes

Egész más, mégis hasonló a dahl indiai palacsinta

A tészta olyan lesz, mint a szokásos palacsintatészta - másban azonban aligha hasonlít a dahl palacsinta a megszokott édes-sós finomságra.

2012.03.28 06:29ma.hu

Igazi különlegesség, amely Indiában divat - többféle módon is elkészíthető: hogyan lesz ebből a sokféle összetevőből dahlpalacsinta?

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 dl rizs
- 1 dl feles borsó
- 1 dl joghurt
- víz, 2 kiskanál só,
- 1/4 kiskanál erős paprika

Áztassuk a feles borsót és a rizst egész éjszakán át vízben. Törjük össze és adjuk hozzá a csípős paprikát, a sót, és annyi vizet, amennyi segíti az elkeveredést. Tegyük hozzá a joghurtot, és jól keverjük össze.

Olyan legyen a tészta, mint a szokásos palacsintatészta. Finoman vajazzuk meg a serpenyőt, és öntjük rá a tésztát körkörösen. Amikor a pezsgés abbamarad, az alja elkészült.

Fordítsuk meg, és barnítsuk meg a másik oldalát is. Tálalható simán is, de a legjobb fűszeres, sült burgonyával és rizzsel.

Felszolgálhatjuk burgonyával és káposztával is.

Megjegyzés:
megpróbálhatjuk sárgaborsólisztből és rizslisztből is elkészíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.