Kókuszgolyócskákat otthon!

Hogy készül a Raffaello?

Neve hallatán az imádnivaló kókuszos golyócskák képe megjelenik a képzeletünkben - a raffaellót azonban otthon is elkészíthetjük.

2012.04.01 07:35ma.hu - Fotó: grandmotherrecipies.blogspot.com

Olyan finomságokat, mint a kókuszos raffello golyók, magunk is alkothatunk otthon. A masszát hosszabb ideig kell állni hagyni, de ez az egyetlen hátránya...

Fotó: grandmotherrecipies.blogspot.com

Hozzávalók:

-
25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kókuszreszelék
- 1 db vagy 3 db (akkor keményebb lesz és nem kell 1/2 na-pig hűteni) 90 g-os tejpor
- mogyoró, dió vagy mandula

1 dl vízben felfőzzük a cukrot, még melegen hozzáadjuk a vajat. Ha elolvadt, beletesszük a tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. Jól elkeverjük és hűtőben hosszú ideig pihentetjük, legalább 1/2 napig.

Ha 3 db tejporral csináljuk, csak 20-30 percig. Amikor már jó kemény a massza, golyókat formálunk belőle, közepébe beletesszük a mandulát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.