Katonai túlkapások ellen tüntetett a sztár

George Clooney-t bilincsbe verve vitték el a rendőrök

Egy washingtoni tüntetésről bilincsbe verve vitték el a rendőrök George Clooney-t és édesapját is, miközben épp a Dél-Szudánban állomásozó hadsereg túlkapásai ellen tiltakoztak.

2012.03.17 09:29MTI

Őrizetbe vették George Clooney amerikai filmszínészt pénteken egy washingtoni tüntetésen. A demonstráció résztvevői a szudáni nagykövetséghez vonultak, hogy tiltakozzanak a kartúmi rendszer hadseregének a dél-szudáni határ térségében elkövetett túlkapásai miatt.

Szudántól tavaly nyáron vált le Dél-Szudán, és a Nemzetközi Büntetőtörvényszék körözése alatt álló Omar al-Besir szudáni elnök katonái továbbra is a határ körzetében élő civileket ölnek meg.

Az Oscar-díjas színészt és édesapját, Nick Clooney-t néhány békeaktivistával együtt azért szállították el bilincsbe verve egy rendőrségi furgonban, mert többszöri felszólítás ellenére áthatoltak a követségi épületnél vont biztonsági kordonon. Nem sokkal később szabadon engedték őket.

Még több hír George Clooneyról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.