Két filmjével érdemelte ki az elismerést

George Clooney lett az év színésze

George Clooney filmsztárt tüntetik ki az év színésze díjjal Hollywoodban, az elismerő címekért járó kitüntetést október 24-én veheti át a színész a filmfesztivál gáláján.

2011.10.13 12:29ma.hu

A 15. Hollywoodi Filmfesztiválon, a Hollywood Film Awards díjkiosztó gálán veheti át George Clooney az Év Színészének járó elismerést október 24-én. Az 50 esztendős Clooney két filmjével érdemelte ki a díjat: egy családjáért küzdő apát játszott Alexander Payne The Descendants (A leszármazott) című drámájában, és elnökjelöltként bukkant fel a The Ides of March (Március idusa) című politikai thrillerben.

Fotó: Wallpapers

Utóbbi produkcióban az ő nevét dicséri a rendezés, és társszerzőként a forgatókönyv is.

"Hibátlan, szenvedélyes alakítást nyújtott Alexander Payne The Descendants című emberi drámájában. Clooney továbbra is Hollywood egyik legtehetségesebb színészeként tündököl. Nagy örömünkre szolgál, hogy kitüntethetjük őt az idei Hollywood Film Awards gálán" - jelentette ki Carlos de Abreu, a rendezvény alapítója és igazgatója.

A Hollywood Film Awardot korábban többek között Jackie Chan, Ewan McGregor, Tom Hanks, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro nyerte el.

Még több hír George Clooneyról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.