Installációk szobrokon - látványosság Chicagóban

Képek - "Játszótér" felnőttekek: ájulnivalóan gyönyörű!

A szobrok mindig egyedivé teszik az adott teret, ahol felállítják őket - Chicagóban azonban egy bab-alakú szobor nemcsak hatalmas, de olyan, akár egy diszkógömb.

Világító installációval csábítja az embereket egy chicagói szobor képgaléria

2012.03.02 15:55ma.hu

Bab alakú, gyönyörű színekben világító szobor kelt ámulatot Chicago egyik terén.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: trendhunter.com

A Cloud Gate köztéri szobrok egyike ez, melyre világító művészi installáció került, melytől úgy fest, akár egy óriási diszkógömb.

A szobrok alkotója egy brit szobrász, Anish Kapoor. Kreációi ideális felületek biztosítanak az installációkhoz.

A fém ugyanis tükrözi a a világító installációkat, lenyűgöző geometrikus formák és színek születnek így.

Sean Gallero és Petra Bachmaier művészek az installációk kiötlői, 10 felszerelt projektorral alkották meg a világító csodát. A "babbal" kombinálva az installációkat, valóságos játszóteret teremtettek az embereknek.

Hiszen mondani sem kell, hogy a "világító babnak" akad bámulója bőven.

"Szeretjük a képek és az anyagok kombinációját. A felület lehet szerkezet, egy építészeti tér vagy akár egy anyag is - mondta el Bachmaier. "Hogy mi történik a kettő között, az érdekel igazán bennünket."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.