A vendéglátó egység szétnyílik, mint a virág

Képek - 90 másodperc: dobozból kávézót!

Konténer-házakat már nem egyszer láthattunk életünkben - konténer kávézókat azonban kevésbé. Pedig nagyon ötletesek és praktikusak!

Otthon - Konténer-vendéglátóegységek: derült égből kávézó! képgaléria

2012.02.23 15:55ma.hu

Nincs kávézó, hopp, kávézó! Az útközben egy kis koffeinre szoruló utazók és a kirándulók igényeit kielégítendő hozták létre a konténer-kávézókat, amelyek gombnyomásra "működnek".

Egyik pillanatban még nincsenek ott, majd a hatalmas konténer szétnyílik és percek alatt egy mindennel felszerelt, szokványos kávézó áll a helyén.

No, azért annyira mégsem szokványos, hiszen szezonális és szállítható. Bármikor szétnyitható egy a természet lágy ölén, ideális pihenőt kínálva az arra járóknak.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: trendhunter.com

A praktikus találmányt az ismertebbek közül az Illy és a Starbucks kávézó-láncolat is kihasználta, nekik már vannak konténer-egységeik az Egyesült Államokban.

Egyetlen gombnyomás, és a házikó 90 másodperc alatt áll: virág alakban nyílik szét - írja a Trendhunter.com. Egyszerű konténerből egy teljesen felszerelt, bútorozott (még az asztali hangulatlámpák sem hiányoznak), működőképes kávézó alakul ki.

A hasonló mintára tervezett házakban konyha, mellékhelyiség, nappali, hálószoba, sőt akár könyvtár is található. A Biennálé ház egyébként újrahasznosítható anyagokból készül.

Az Illy konténert a New York állambeli Columbus Circle-ben állították fel, október és december között működik.

Nemcsak az Illynek van azonban ilyen praktikus kávézója: a Starbucks ugyancsak meglepte látogatóit egy természetben felállított vendéglátó hellyel. Tekintse meg a galériát!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.