Sonkához és főtt kolbászhoz is jó a francia dip

Egy francia, ami szívesen veszi a mártogatnivalót!

Kiváló és egyszerűen elkészíthető mártás a francia dip: sonkához, főtt kolbászhoz és akár sós kekszhez is fogyasztható!

2012.02.26 07:29ma.hu

Ha egy igazán pikáns és kolbászhoz, sonkához is használható mártást szeretnénk készíteni, válasszuk a Francia dipet.

Fotó: noteatingoutinny.com

Hozzávalók 5 személyre:

- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 dkg margarin
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál csípős (ha van, dijoni) mustár
- 1 evőkanál frissen reszelt torma
- só és cukor

Előkészítése: A margarint habzásig forrósítjuk a liszttel, ezután felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd kevergetve sűrűre főzzük.

Elkészítése: Ha a mártás már nem forró, hozzáadjuk a mustárt, a tormát és a borsot, végül sóval-cukorral kellően pikánsra ízesítjük. Sonkához, főtt kolbászhoz vagy sós kekszhez való.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.