20 féle fejfedőt gyűjtöttek be a tengerentúlon

Most aztán kalapozhat Katalin és Vilmos!

Nyilvánosságra került az ajándéklista, amely a tengerentúlra látogató hercegi pár különféle szuvenírjeit tartalmazza, az élen a kalapok foglalnak helyet: mintegy húsz különböző fejfedővel gazdagodott gyűjteményük.

Vilmos és Kate a darweni Witten Country Parkba látogatott képgaléria

2012.01.12 09:29ma.hu

Csaknem 200 ajándékot gyűjtött be amerikai utazásai során az ifjú brit hercegi pár, melyek között igen szép számban fordulnak elő a különböző kalapok. Hogy miért ez került a lista elejére, lehetne keresni rá a magyarázatot, mindenesetre a PR-osok dolga sem lehetett könnyű, vajon mit adjanak ajándékot, mi kedves s méltó nekik? Elvégre nem mindennapos dolog, hogy királyi családból érkeznek látogatók, és a protokoll sem tér ki minden apró részletre erre az esetre.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Egy biztos: a legtöbb protokollszakértő úgy gondolta, a kalap a legmegfelelőbb ajándék, és ebben ne keressünk semmiféle bújtatott célzást. A trendi baseballsapkáktól a hercegnek az elegáns női kalapokig Katalinnak mindenféle stílus megtalálható a 2011-es évre vonatkozó gyűjteményben - adja hírül a brit Daily Telegraph című lap. Természetesen a lovassport szerelmeseiként több cowboykalapot is sikerült begyűjteniük és nem maradhatott el a helikopter-pilótaként is ismert hercegnek egy repülős kalap ünnepélyes átadása sem.

2011-ben összesen két hivatalos külföldi úton vett részt Katalin hercegnő és Vilmos herceg, elsőként Új-Zélandra és Ausztráliába mentek, még esküvőjük előtt, márciusban, másodjára pedig június-július fordulóján - akkor már házaspárként - látogattak Kanadába és az Egyesült Államokba. Állomásaikon rendszerint hagyományos ruhákkal, ékszerekkel, könyvekkel, valamint fényképekkel és dísztárgyakkal köszöntötték őket.

A 200 tétel között található egy síszemüveg, egy kézzel faragott lazac-csali, egy szúnyogcsapda (!), egy különleges madár papírból hajtogatott utánzata, de egy üveg új-zélandi finomságot, Vegemitét is hazavihettek Angliába.

A legérdekesebb emléktárgyak mégsem ezek, különlegességként emelték ki a brit lapok az ajándéklistából a zulu lándzsákat és pajzsokat, valamint egy lantot, továbbá a hercegnek átnyújtott Korán egy példányát.

Még több hír a hercegi párról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.