Kelet-Afrikába látogat a cambridge-i hercegnő

Az éhező gyerekekért száll síkra Katalin hercegnő

Az éhínség sújtotta kelet-afrikai országokba tervez látogatást Katalin cambridge-i hercegnő, hogy ezzel biztosítson nemzetközi figyelmet és segítséget az elmúlt ötven év legsúlyosabb szárazságával küzdő régió éhező gyermekeinek.

Katalin hercegnő a Blackford Lake-hez látogatott képgaléria

2011.11.04 12:29MTI

A cambridge-i hercegnő az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) koppenhágai központi raktárában tett látogatása során adott először interjút azóta, hogy a brit királyi család tagja lett. A beszélgetés során arra kérte a nyilvánosságot, hogy adományokkal segítsék a kelet-afrikai éhezőket. Az egyik segélymunkásnak pedig azt is elárulta, hogy a közeljövőben szeretne ellátogatni Kenyába.

Fotó: Egotastic (A galériához KATT a képre!)

A brit trónörökös felesége ezzel Diana walesi hercegnő nyomdokaiba lépne, aki a Vöröskereszt zimbabwei segélyközpontjában tett 1993-as látogatása során segített az éhező fiatalokon.

A cambridge-i hercegi pár eljegyzésére alig egy évvel ezelőtt került sor egy kenyai vakáción. Az Afrika szarván elterülő országot és a környező régiót azóta az elmúlt ötven év legsúlyosabb szárazsága sújtja, állandó veszélynek kitéve ezzel 13 millió ember, köztük 320 ezer gyermek életét.

"Kezdetben ez az ügy hatalmas visszhangot kapott és rengetegen hallottak róla, ám a világban történő más dolgok miatt az emberek nem követték nyomon az itteni eseményeket, de ez most változni fog" - idézte Katalin hercegnőt a The Daily Telegraph.

A UNICEF célja, hogy idén 25 millió fonttal, 2012-ben pedig további 250 millióval segítse az érintett afrikai területeket. A brit királyi családból származó forrás szerint a pár tervei között valóban szerepel egy afrikai látogatás. Az egyik lehetőség, hogy jövő év júniusában - a II. Erzsébet királynő koronázásának 60. évfordulóját ünnepi hétvége után - repülnek Afrikába, amikor Vilmos herceg várhatóan részt vesz a Kenyában megrendezésre kerülő jótékonysági Safaricom maratonon.

A koppenhágai látogatás során a hercegi pár - saját jótékonysági alapítványán keresztül - jelentős összeggel járult hozzá a kelet-afrikai krízis kezeléséhez.

Még több hír Katalin hercegnőről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.