Egymillió fontot adtak jótékony célokra

Jó üzletet csináltak Katalin hercegnő menyasszonyi ruhájával

Egymillió fontot adtak jótékony célokra abból a bevételből, amely Katalin hercegnő esküvői ruhájának kiállításából gyűlt össze. Az évente megrendezésre kerülő tematikus kiállítást övező érdeklődés idén rekordot döntött.

A királyi esküvő képekben: Vilmos herceg és Kate Middleton kimondta az igent! képgaléria

2011.10.17 09:39ma.hu

A brit királyi palota minden évben tíz hétre megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, hogy más és más tematikus kiállításoknak adjon otthont, a belépőjegyekből befolyt összeget pedig rendszeresen jótékony célokra fordítják. Idén mi más lehetett volna a kiállítás központi témája, mint az április 29-i esküvő, amelyen Vilmos herceg, a trón második számú örököse esküdött örök hűséget a polgári származású Kate Middletonnak?

Magát a ceremóniát tavasszal a becslések szerint legalább kétmilliárdan követték figyelemmel a tévéképernyőkön keresztül, egymillióan pedig London utcáin ünnepelték az ifjú pár egybekelését. Katalin hercegnő ruhája egy elefántcsont-színű, fátyollal és uszállyal kiegészített, csipkebetétes darab volt, amit Sarah Burton divattervező álmodott meg, és amelyet az idei királyi kiállítás központi helyére tettek a neves eseményt követően.

Katalin hercegnő az esküvőn (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Természetesen mellette a rekordszámú, 600 ezer érdeklődő a szokottnál drágább, 17,50 fontos (5800 forintos) belépőért megtekinthette az esküvői torta valósághű mását is, Katalin kézzel varrott díszes cipőjét, és a pontosan ezer gyémántot tartalmazó, 1936-ban készült Cartier tiarát is, amelyet maga II. Erzsébet királynő adott kölcsön unokája, Vilmos menyasszonyának.

Az összesen 10,5 millió font bevételből nem megerősített, ám bennfentes információk szerint egymilliót szánnak jótékonysági célokra, olyan szervezetek számára, amelyeket az ifjú hercegi pár korábban is támogatott. A teljes bevételhez képest ez elsőre viszonylag alacsony résznek tűnik, de ekkora összeget még sosem adományoztak jótékony célokra egyszerre - adta hírül a The Sunday Telegraph.

Azt azonban, hogy egészen pontosan mekkora összeget és mely szervezetek kaptak, csak jövőre hozzák nyilvánosságra. Emellett további adományok érkezhettek a jótékonysági szervezetekhez, igaz, ezek pontos mértékéről sem készültek még hivatalos kimutatások, de az ifjú pár már jóval az esküvő előtt azt kérte hódolóitól, hogy nászajándékok helyett inkább adományokra fordítsák a pénzt az emberek.

Még több hír Katalin hercegnőről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.