Egy múzeumtól kapta a színész a "hölgyet"

Tom Hanks ajándékba kapta Erikát

Tom Hanks imádja az írógépeket, így nem meglepő, hogy amikor nemrégiben Drezdában járt, a múzeum megajándékozta őt egy eredeti Erika típusú írógéppel. A privát kollekció 250-nél több darabból áll.

2011.10.19 09:29ma.hu

Értékes darabbal gazdagodott Tom Hanks híres írógépgyűjteménye: egy drezdai múzeumtól egy mechanikus, Erika E/10 típusú írógépet kapott ajándékba ottani látogatása után.

A kiállításon az Oscar-díjas színész az egykori NDK-ban gyártott összes technikai eszközről átfogó képet kapott, de a háromezer négyzetméteres tárlatból érthető módon az írógépek nyűgözték le leginkább őt.

Az épp Szász-Svájcban forgató sztárnak otthon közel 250 különböző írógépe van, az értékes kollekció most a keletnémetek egyik legnépszerűbb és legismertebb darabjával bővült.

Fotó: Ladytypewriter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.