A színészt nem gyanúsítják a fegyverek miatt

Nem vallatják Brad Pittet a magyar zsaruk

Mindenkit kihallgatnak, akit szükséges, de Brad Pitt nincs közöttük - jelentette ki a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a néhány nappal ezelőtt lefoglalt fegyverarzenállal kapcsolatban.

2011.10.14 12:29ma.hu / MTI

Logikusnak tűnne, a magyar rendőrség mégsem tervezi, hogy kihallgatja Brad Pittet, aki közvetve érintett a hét elején lefoglalt nagy mennyiségű lőfegyverek ügyében. A fegyvereket, amelyeket egy magángéppel szállítottak Budapestre, a Terrorelhárítási Központ munkatársai foglalták le a repülőtérhez közeli vámszabad területen Vecsésen.

Fotó: MTI

Elmondásuk szerint az arzenál nem megfelelően lett hatástalanítva, így könnyedén életveszélyessé válhatnak, és ezt be is bizonyították, miután egy egyszerű imbuszkulccsal eltávolították a szűkítőcsavarokat belőlük.

A közel száz puskát, gépfegyvert és sorozatlövőt a világsztár War Z című zombifilmjéhez szállították kellékként, és a filmben segítséget nyújtó fegyverszakértő szerint azok a brit szabvány szerint lettek hatástalanítva - lévén hogy a tulajdonosuk is angol. Gajdos Béla elmondta: valójában maguk a rendőrök alakították át élessé a fegyvereket akkor, amikor kiszedték a csavarokat és a szűkítőket - ez utóbbiak csak vaklőszer használatát teszik lehetővé.

A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy a fegyverek az országba rendőrségi engedéllyel kerültek be.

A terrorelhárítók szóvivője korábban elmondta, a fenti hatástalanítási módszerrel épp az a baj, hogy könnyedén visszaalakíthatók a fegyverek éles lőszerré. Most az összes dokumentumot ellenőrzik, amelynek szerepe van az ügy elbírálásában, valamint minden olyan személyt kihallgatnak, akit szükséges, de Bartha László szóvivő cáfolta azt a lapértesülést, amely szerint ezen személyek között Brad Pitt neve is szerepelne.

Még több hír Brad Pittről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.