Mitch most épp az exférjet támadja

Amy Winehouse apja már megint új bűnbakot talált

Mitch Winehouse képtelen elfogadni lánya korai halálát, ezért egyfolytában újabb és újabb bűnbakot kiált ki: hol a drog a hibás, hol annak elhagyása, de azért Amy exférjéhez is mindig visszatér.

Képek - így festett Amy Winehouse halála előtt nem sokkal képgaléria

2011.09.13 12:29ma.hu

Azt még teljesen meg lehet érteni, ha egy gyászoló apa naponta teszi fel a fájdalmas, válasz nélküli kérdést: "miért?", de az, amit Mitch Winehouse művel az utóbbi hetekben, már-már kezd kórossá válni. Az augusztus elején elhunyt 27 éves énekesnő, Amy Winehouse édesapja ugyanis képtelen megvárni, míg a nyomozás lezárul és kiderítik lánya halálának valódi okát, ő ehelyett minden nap újabb és újabb elméletekkel áll a sajtó elé.

Fotó: Rex Features (A galériához KATT a képre!)

Most épp Blake Fielder-Civil van soron, aki 2007-2009 között volt Amy férje, és annyiban tényleg nem is alaptalan a vádaskodás, hogy az ő hatására nyúlt először drogokhoz az ifjú énekesnő. Az exférj egyébként jelenleg is épp börtönbüntetését tölti a tőle már megszokott balhék egyikéért, emiatt Amy temetésén sem vehetett részt.

Persze Mitch úgy érzi, önmagának is része van abban, hogy lányának így kellett elmennie: "én betegítettem meg, pedig minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy véget vessek ennek a kapcsolatnak, de ő szerette Blake-et" - mondta el nemrég egy interjúban, amit a CNN-nek adott.

Azt is elmondta, hogyan próbálta Blake-et lebeszélni Amyről, miután rájött, hogyan drogoznak együtt. "Hagyd el a lányom, mert meg fogod őt ölni!" Mostanában bevallotta, képtelen Amy leghíresebb albumát, a Back to Blacket meghallgatni, mert minden Blake-ről szól rajta.

Egy nappal korábban viszont még nem a volt férj volt a hibás, akkor Mitch azzal állt elő, hogy egy speciális, a drogokról való leszokást segítő gyógyszer volt a hibás, annak ellenére, hogy a toxikológiai vizsgálatok egyáltalán semmilyen gyógyszer jelenlétét nem mutatták ki Amy szervezetében.

"Megmondták neki, hogy ha orvosi felügyelet nélkül kezd bele a leszokásba, akkor megvan ez a rizikó. Ő elindult a kábítószer útján, és ezért igenis Blake a hibás, a haláláról viszont végül is nem ő tehet" - ismerte be. Ugyanakkor azt sem titkolta, hogy véleménye szerint a férfi még akkor is valahogyan drogot csempészett be az intézetbe, amikor együtt voltak Amyvel elvonókúrán.

"Azt hittem, hogy a szárazföldtől messzi szigeten nincs lehetőségük rá, hogy drogot szerezzenek. De Blake szerzett egy halászt, aki a dagály idején mindig juttatott nekik némi kábítószert. Amikor elutaztak oda, Blake azt mondta: Szeretem, hogy drogfüggő vagyok, szeretem a kábítószert. Eszem ágában sincs leállni róla! És én ekkor jöttem rá, hogy nagy a baj. Amy hiába akart leállni, ha a férje folytatni akarta" - panaszolta a megtört apa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.