Örökbefogadásra készült a világsztár

Súlyos titok: "Amy Winehouse az anyukám volt"

Senki nem sejtette, csak halála után derült ki, hogy Amy Winehouse nem sokkal a halála előtt örökbe szeretett volna fogadni egy szegény kislányt, akivel már valódi anya-lánya kapcsolat alakult ki.

Búcsúzik a világ Amy Winehouse-tól képgaléria

2011.08.01 15:29ma.hu

Halála előtt örökbefogadást tervezett Amy Winehouse, a 10 éves Dannika Augustine-nel egy Karib-térségi városban, St. Luciában ismerkedett meg. A 27 éves énekesnő, akire július 23-án, szombaton holtan találtak a londoni házában, többek elmondása szerint erősen kötődött a szegény családból származó kislányhoz, és már a hivatalos ügyintézést tervezgették.

"Amy már az anyám volt, anyának hívtam és ő a lányának nevezett. Vigyázott rám és remekül éreztük magunkat együtt. Imádtam őt, ahogy ő is szeretett engem" - mesélte Dannika. "A legcsodálatosabb ember volt és én már nagyon vártam, hogy vele együtt élhessek itt vagy Londonban. El sem tudom hinni, hogy elment. Ez a legrosszabb dolog, ami valaha történt velem." - vallotta be a kislány.

A nagyanyja, Majorie Lambert egy tengerparti bárban dolgozott, nem messze attól a villától, ahol Amy szívesen időzött. Az asszony a Sunday Mirrornak elmondta: az énekesnő teljes szívével szerette Dannikát.

"Nem tudom, miért lett Dannika az összes szigeten élő gyereknél előrébbvaló számára, de attól a pillanattól kezdve, hogy találkoztak, elválaszthatatlanok voltak. Egész nap játszottak, lovagoltak, és kéz a kézben járkáltak fel-alá a parton." A nő azt is elmondta, Amy valósággal könyörgött neki, hogy szeretné örökbefogadni a kislányt, és elmondta, Angliába szeretné őt vinni, de ha másképp nem ment volna, képes lett volna St. Luciába költözni, és főállású anya lenni.

"Amy nagyon szeretett volna egy gyermeket. Ha nem halt volna meg, semmi kétségem, hogy itt lenne St. Luciában, hogy végigvigye az örökbefogadási folyamatot. Amikor Dannika vele volt, semmi olyat nem tett, amivel ártott magának!" - fejtette ki a nagymama.

Amy és Dannika (Fotó: SplashNews - A galériához KATT a képre!)

A kislányt a szülőanyja, Nadia Germaine is elengedte volna, mert nem tudta volna egymaga megfelelően felnevelni a gyermeket, az apa, Vic Augustine pedig Németországban él. Az ötletet vele is megvitatták.

"Amy felhívott anyám mobiljáról. Azt mondta: Hello, Marjorie kedves fia! Szeretnék veled beszélni, mert úgy érzem, olyan vagy, mintha a bátyám lennél. Marjorie pedig olyan nekem, mint az anyám. Aztán azt mondta, nagyon szereti Dannikát, ő a legcsodálatosabb kislány."

A férfi köszönetet mondott Amynek, amiért gondoskodik a lányáról, ő pedig azt mondta, kölcsönösen vigyáznak egymásra, ő sem tudna Dannika nélkül élni - majd engedélyt kért, hogy magához vehesse. "Azt mondtam, ha anyám szerint ez jó ötlet, akkor rajtam nem fog múlni. Beszéltem Dannika anyjával is, és ő is azt mondta, egyetért." - mesélte a férfi.

Marjorie néhány hete beszélt utoljára Amyvel, amikor az utolsó látogatását tervezte St. Luciába, épp arra a hétvégére, amikor örökre elment. "Gyengének és lehangoltnak tűnt, de megkérdezte, hogy vagyok és azt mondta: mondjam meg mindenkinek, hogy hamarosan ismét St. Luciában lesz. Aztán a múlt héten csak vártam és vártam - és képtelen voltam elhinni, amikor egy londoni barátom megüzente, hogy meghalt." - vallotta be az idős nő.

"Amy jó ember volt. Mindenkinek segíteni akart. Tudom, hogy neki is voltak problémái, de St. Luciában ő sokkal jobb ember volt, mint amilyennek az emberek Angliában ismerték. Itt nem drogozott és normális volt. Sosem aggódtam Dannikáért, amikor Amyvel volt."

Még több hír Amy Winehouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.