A hirtelen alkoholelvonás halált okozhat

Túl hirtelen szokott le: ezért halt meg Amy Winehouse?

A boncolás nem mutatott ki egyértelmű eredményt, ezért továbbra is csak a találgatások maradnak, míg akár több hét múlva megérkezik a toxikológiai vélemény. Ám többen állítják: a hirtelen leszokás is okozhatta a souldíva halálát.

Búcsúzik a világ Amy Winehouse-tól képgaléria

2011.07.28 15:41ma.hu

Mivel az igazságügyi vizsgálat nem hozott egyértelmű eredményt, továbbra sem lehet teljes biztonsággal tudni, mi okozhatta a 27 éves Amy Winehouse szombati halálát. Az ötszörös Grammy-díjas souldívára saját lakásában találtak rá, az elsődleges vélemények szerint akkor már legalább 6 órája halott volt, de mivel senki nem volt akkor mellette, csak a toxikológiai tesztek adhatnak választ a rejtélyre.

Az első vélemények szerint az évek óta súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdő énekesnő túladagolhatta magát, ám a nyilvánosságra hozott rendőrségi jelentésekből az derül ki, hogy sem kábítószert, sem pedig kábítószer-fogyasztásra utaló eszközöket nem találtak Amy házában.

Az énekesnő hosszú kihagyás után júniusban akart visszatérni a közönség elé, ám az európai turné nyitóállomásán, Belgrádban végül botrányba fulladt a koncert, mert annyira részeg volt, hogy alig tudott felmenni a színpadra, az éneklésben már nem is reménykedhettek az izgatott rajongók.

Ezt követően előbb csak a hét további koncertjeit fújták le a szervezők, aztán egy hónapot kértek, míg végül - 2 nappal a botrányos eset után - egyértelművé vált, hogy hazánkban sem fog fellépni az augusztusi Sziget Fesztiválon.

Fotó: Rex Features (A galériához KATT a képre!)

Amy Winehouse egy rehabilitációs intézetbe vonult, ahol négy teljes hetet töltött el, és a halálát megelőző napokban készült fotók tanúsága szerint valóban jobb állapotban volt az utolsó időszakban. Ez azonban csak a drogfüggőségének legyőzésében segített, az alkohollal másképp kellett megküzdenie.

Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy fokozatosan próbáljon leszokni, de egy családhoz közeli forrás szerint Amy erre képtelen volt: saját bevallása szerint csak a "mindent vagy semmit" módszer működhetett nála - mondta el a bennfentes a The Sun című brit bulvárlapnak a sztár édesanyjának búcsúbeszédére hivatkozva. A szervezetének viszont ez túl erős sokk volt, és nem lehet kizárni, hogy végül épp ez okozta a halálát.

A bulvársajtóban korábban az a hír is felröppent, hogy a kábítószerek miatt Amy tbc-s lett, amiből utóbb csak annyi bizonyult igaznak, hogy krónikus tüdőtágulata alakult ki, ezt a dohányzás súlyosbította, de tbc-ről nem volt szó.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt énekesnő szülei most azt tervezik, hogy alapítványt hoznak létre a szenvedélybetegek segítésére, amihez az alaptőkét Amy 15 millió fontra (4,5 milliárd forint) becsült vagyona és a lemezeladási bevételek adnák. Utóbbi a halála óta igencsak megugrott: a Daily Mirror szerint mindössze öt nap alatt 50 ezer példányt adtak el a sztár lemezeiből, ami meghaladja az első félév összes eladott darabszámát.

Még több hír Amy Winehouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.