Be akart kerülni a 27-esek klubjába

Amy Winehouse hitt abban, hogy 27 évesen meg fog halni

Bár a halála pontos okát még nem hozták nyilvánosságra, így az aktív öngyilkossági elméletek is egyelőre csak spekulációk, egy ismerős szerint Amy tudatosan úgy élt, hogy fiatalon haljon meg, mint a legnagyobb legendák.

Búcsúzik a világ Amy Winehouse-tól képgaléria

2011.07.26 18:39ma.hu

Amy Winehouse mindig is fiatalon akart meghalni, hogy csatlakozhasson a 27-esek klubja néven emlegetett nagy zenei legendákhoz - állítja a hétvégén elhunyt énekesnő egyik közeli barátja. A "klub" tagjai mind olyan nagynevű zenészek, akik 27 éves korukban haltak meg, és halálukban is legalább olyan híresek maradtak, mint előtte, például Jimi Hendrix, Janis Joplin, vagy a Nirvana frontembere, Kurt Cobain.

"Megszállottja volt a drogoknak, az alkoholnak és az evésnek" - mondta el a Daily Mirrornak Alex Foden, a tragikus sorsú sztár barátja és egykori lakótársa.

"Sajnos Amy nagyon megszállott személyiség volt. Minden tettét a szélsőségek jellemezték, különösen, amikor az ételről vagy a gyógyszerekről volt szó. Szeretett enni." - árulta el, napvilágra hozva egy eddig kevéssé hangoztatott problémát, a bulímiát. "De olyan is volt, hogy akár négy-öt napig egyáltalán nem evett, olyankor alkohollal, kábítószerekkel és édességekkel élte túl azokat a napokat."

Amy holttestét beteszik a halottaskocsiba (Fotó: Wenn - A galériához KATT a képre!)


A barát azt is elmondta, hogy Amy gyakran mondogatta: hiszi, hogy fiatalon fog meghalni, és mintha tudta volna, hogy a 27-esek klubjának tagjává válik. Ennek érdekében mindent el is követett: a kábítószer-problémái már odáig jutottak, hogy előfordult, hogy egyetlen éjszaka alatt ezer font értékű (közel 300 ezer forint) kokaint vett magának és a barátait is meg akarta "hívni".

"Amy nagyon nagylelkű volt, így ő akarta kifizetni a drogokat, elsősorban kokaint, heroint és kannabiszt. Az ezer fontnyi szerektől 24 óra alatt a legrosszabb állapotba került. Persze elképesztő mennyiségű drogot fogyasztott, de általában tudta, hol a határ." Az édességekre is ezért volt annyira szüksége, hisz a heroin végzetesen lecsökkenti a vércukorszintet.

Alex szerint viszont a legkülönösebb az volt, hogy mindezzel együtt végtelenül tiszta és rendezett volt az otthona, "egy igazi ősanya volt, aki mindenkiről gondoskodott, és minden barátjának és rokonának rengetegszer főzött", óriási családi ünnepségeket rendezve. "A szíve legmélyén Amy egyszerűen egy gyönyörű, vibráló zsidó lány volt, aki csak arra vágyott, hogy szeressék" - mondta a barátja az ötszörös Grammy-díjas előadóról.

Az énekesnő hamvait kedden délután imádott nagymamája (ő 2006-ban tüdőrákban hunyt el) hamvaival elkeverve, zsidó hagyomány szerint helyezték végső nyugalomra. A hamvasztást megelőző szertartásról távol maradt Blake Fielder-Civil, Amy exférje, aki nem kapott eltávozási engedélyt 32 hónapos börtönbüntetésből.

A sztár apja, Mitch kijelentette: akkor sem látta volna szívesen a férfit, ha kiengedik erre az időre, mert ha igazán szerette Amyt, akkor nem okoz több szívfájdalmat a jelenlétével. A család Blake-et okolja Amy függőségéért.

A búcsúszertartáson, amelyet a család eredetileg szűk körben szeretett volna megtartani, mintegy 3-400 fő volt jelen.

Még több hír Amy Wihenouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.