Az évszázad legjobb lemeze a halott sztár albuma

Amy Winehouse még magasabbra szárnyallt halála óta

Amy Winehouse lemezei iránt ugrásszerűen megnőtt a kereslet a halálát követően, de a legfrissebb eladási eredmények még így is meglepőek: az évszázad legjobban fogyó albuma lett a Back to Black.

Búcsúzik a világ Amy Winehouse-tól képgaléria

2011.08.25 09:35ma.hu

Miközben Amy Winehouse halálának pontos oka továbbra is tisztázásra vár, a tragikusan hirtelen elhunyt énekesnő második, Back to Black címet viselő nagylemeze hivatalosan is megdöntötte a korábbi csúcstartót, így Nagy-Britanniában immáron ez az album viselheti Az évszázad bestsellere címet.

Fotó: Rex Features (A galériához KATT a képre!)

A lemezből, amely 2006-ban jelent meg, ezidáig 3 millió 259 ezer példányt értékesítettek, a kereslet az énekesnő halálát követő napokban lendült fel ismét iránta. James Blunt 2005-ben megjelent Back to Bedlam című debütáló albumából "csak" 3 millió 245 ezer darab fogyott.

A Grammy-díjas énekesnő július 23-án hunyt el saját lakásában, az okát többen összefüggésbe hozták Amy alkohol- és drogfüggőségével. A boncolás nem hozott eredményt, a napokban nyilvánosságra került toxikológiai vizsgálat eredményeiből viszont az derült ki, hogy a 27 éves sztár szervezetében nem találtak drogfogyasztásra utaló nyomokat.

Amy nem sokkal korábban csinált végig egy elvonókúrát és állítólag a halála előtti napokban többször kijelentette, végleg leszámolt az alkohollal is. A szakemberek szerint a szervezete összeomlását épp ez okozhatta, hisz korábban mértéktelenül mérgezte magát, és a hirtelen leálláshoz nem tudott a teste alkalmazkodni.

Az eddigi eredménytelenség miatt októberben további vizsgálatokat kezdenek, amelyek talán segítenek felderíteni, miért halt meg az előző nap még vidáman vásárolgató sztár.

Még több hír Amy Winehouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.