Hogyan legyünk leleményes háziasszonyok?

9 tipp, amivel órákat spórolhatunk meg! - 1.

Melyik háziasszony ne unná, hogy hosszú órákat tölt bevásárlással, a mosnivalók hajtogatásával, vasalással? Néhány ügyes trükkel nem kell annyi időt bíbelődni velük.

Órákat is spórolhatsz néhány trükkel! képgaléria

2011.09.07 17:29ma.hu - Fotó: redbookmag.com

Ha szeretnénk lerövidíteni a vásárlásra, vasalásra, mosásra és egyéb házi teendőkre fordított időt, fogadjuk meg az alábbi tanácsokat!

1. Ha vásárolni indulunk, készítsük régimódi bevásárlólistát.
Csak azokra a helyekre menjünk a boltban, ahol azok a termékek fellelhetőek. Sőt, az üzletben egy helyen található dolgokat is írhatjuk egymás alá, ha emlékszünk, hol vannak elhelyezve. Nem bámészkodunk, keresgélünk külön - sok idő megy el ezzel!

2. Mielőtt berakjuk a mosógépbe a ruhákat, kérjük meg családtagjainkat, hogy azokat rendesen elrendezve adják mosásba. A gombok legyenek begombolva, a zsebkendők kivéve a zsebekből - mert különben tele lesz a ruha fehér szöszmötökkel! -, a zoknik ki legyenek hajtva normális formájukra.

3. A konyha fűszeres polcán abc-sorrendbe legyenek állítva a fűszerek. Így nem kell sokáig keresgélni, amire szükség van!

4. Vegyük kölcsön a takarításhoz a férjünk övre akasztható táskáját, amibe több szerszámot bele lehet tenni. Ebben a változatban rongy, szivacs és tisztítószerek kerülnek bele, hogy minden kéznél legyen és ne kelljen kijárkálni érte.

Fotó: Ocean/Corbis - redbookmag.com

5. Ha összehajtogatva mossuk, majd a mosógépből kivéve "egyenesre rázzuk" a farmert, vagy egyéb nem túl gyűrődős anyagú nadrágot, nem kell vasalni.

6. Amikor mosogatógépbe tesszük az evőeszközöket, rendszerezzük őket: egy kupacba kerüljenek a villák, másikba a kanalak, megint másikba a kések. Így gyorsabb lesz száradás után elrakni is őket.

7. Csináljuk a dolgokat egyszerre!
Intézzünk el egy telefont, miközben kiszedegetjük az edényeket a mosogatógépből. Porszívózzunk fel, miközben megy a mosás. Időt takarítunk meg!

8. Vásároljunk be pár dolgot a munka ebédszünetében. Így a hétvégi bevásárláskor már nem kell annyi dolgot venni és gyorsabban végzünk.

9. A legjobban utált dolog a mosogatásban, amikor alaposan edényhez ragadt ételmaradékokat próbálunk eltávolítani. Ha azonban még a mosogatás előtt jóval beáztatjuk a kérdéses darabokat, feloldódik, és sokkal könnyebben leszedhető lesz a maradék!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.