Az előre készüléssel megszűnik a reggeli őrület!

Sulikezdés: 3 tipp, és elkerülhető a "bolondok háza"

A reggelek sosem egyszerűek. Különösen, amikor egy új iskolaév is kezdetét veszi - hogy a reggeli kapkodást és stresszt elkerüljük, íme néhány nyerő ötlet.

2011.08.22 08:29ma.hu

Hamarosan újra iskola. Egy család életében reggelente egyébként sem megy minden pikk-pakk, hát még, ha újra elő kell venni az iskolatáskát is. A stressz már kora reggel könnyen a feje tetejére állíthatja a családot, ha az ébredés után valóságos rohangálás, kapkodás veszi kezdetét.

Nem a legjobb kezdése a napnak, és rányomhatja a bélyegét az egészre. Íme néhány tipp, hogyan legyünk rutinosabbak és praktikusabbak a reggeli készülődésben.

Készüljünk fel a visszatérésre!

A suliba való visszaszoktatáshoz hasznos, ha már akár két héttel az iskolakezdés előtt rászoktatjuk a gyermeket, hogy előbb térjen aludni este, és korábban keljen fel.

Tegyük napi rutinjukká, hogy este készítsük ki a ruháját, amit másnap reggel fel fog venni, és csomagoljuk be az ebédjét, amit reggelig a hűtőben tárolunk. Nagyon praktikus, hiszen máris két lényeges dolgot kiiktattunk a reggeli "őrületből".

Reggeli rutin

Állítsunk fel egy reggeli menetrendet a gyermek számára, amitől nem térhet el: gyorsan be a fürdőbe, arcmosás, fogmosás, majd öltözés és reggeli. Ez ad neki egy rutint, és megtanítja az idő megfelelő beosztására a jövőben is.

Nem esik jól, de...

...keljünk fel 20 perccel azelőtt, hogy a gyermekeket ébresztenénk. Mire felkelnek, már nyugodtak és nem utolsósorban a zuhanyzástól frissebbek vagyunk.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a reggelit nyugodt körülmények között, együtt elfogyasszuk, sőt, öltözés közben zenét is hallgathatunk a reggeli hangolódáshoz. A reggeli nyugalom aranyat ér, és a napunk is zavartalanabbul, jobb kedvűen indul!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.