Szép körmök lakk nélkül?

Ciki a sárga köröm - hogy oldjuk meg egyedül?

Néha a legegyszerűbb megoldások tűnnek a legbonyolultabbnak! Hogyan viseljünk szép körmöket úgy, hogy ne kelljen állandóan festeni és műkörmöt feltetetni?

2011.08.10 17:00ma.hu

A szép, ápolt kéz a jó megjelenés része - ehhez a köröm is hozzátartozik. Sőt, a köröm különösen figyelem felhívó lehet. Egy mutatós manikűr, körömlakk vonzza a tekintetet. Ám ugyanígy az is, ha csúnya valakinek a körme...

Sokaknak okoz problémát, hogy legszívesebben festetlenül hagyná a körmeit, csak szépen kimanikűrözve, hogy ne kelljen újra és újra körömlakkal bíbelődni vagy a műkörmöshöz járni. Ám ha a köröm elszíneződött, inkább meggondolja magát.

Amennyiben a köröm szinte állandóan fedve van, lakkal van festve - különösen, ha sötét színekkel -, az megviselheti és elszínezheti. Amikor a sárgulás már zavaró gonddá válik, itt az ideje a cselekvésnek!

Természetes módszerrel is újjávarázsolhatjuk a körmeinket. Keverjünk össze egy evőkanál 3 százalékos hidrogénperoxidot, 2 és fél evőkanál szódabikarbónával.

Egy vattapamaccsal minden körömre vigyük fel a keveréket. Majd tartsuk rajta 5-10 percig, és mossuk le. Végül polírozzuk a körmöt, hogy megszabaduljunk a maradék elszíneződésről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.