Riga után Varsóban is fődíjat nyert

Hódít a magyar EU-elnökség imázsfilmje

Elnyerte az idei varsói Nemzetközi Művészeti és Turisztikai Filmfesztivál fődíját, a Grand Prix-t az első félévi magyar EU-elnökség imázsfilmje, a Madarász Isti által rendezett angol nyelvű Hungary, World of Potentials című rövidfilm.

2011.06.16 12:03MTI

A film háttérzenéje a Repülj madár, repülj című székely népdal világzenei stílusban készült feldolgozása.

Kovács Nóri népdalénekes és a Balkán Fanatik zenekar adja elő Geszti Péter közreműködésével, miközben egy Magyarországra látogató fiatal külföldi pár utazásának élményei elevenednek meg, és az egyes állomásokhoz kapcsolódóan világhírű magyar feltalálók, tudósok találmányai jelennek meg.
   
Madarász Isti filmjének ez már a második nagy nemzetközi sikere: nemrég Rigában is fődíjat nyert az imázsfilmek nemzetközi filmfesztiválján.

Olyan riválisokat győzött le, mint például a dubaji vagy a barcelonai imázsfilm, amelyek a Hungary, World of Potentials költségvetésének többszöröséből készültek. A zsűri szerint a magyar imázsfilmnek "lelke van".
   
A varsói Nemzetközi Művészeti és Turisztikai Filmfesztivált idén június 16-18. között rendezik meg, a díjátadásra a szombat esti gálán kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.