Andrew Vajna jobbkeze az alapban matat

Havas Ágnes a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője - egyelőre

Bejegyezte a Cégbíróság a Magyar Nemzeti Filmalapot, amelynek vezetője átmeneti időre Havas Ágnes lett, Andrew Vajna kormánybiztos eddigi tanácsadója. A filmes szakembert minden bizonnyal Vajna váltja a poszton, amint lejár a kormánybiztosi megbízatása.

2011.06.15 11:18MTI

A Magyar Nemzeti Filmalapot közhasznú, non-profit, zártkörűen működő részvénytársaságként jegyezte be a Cégbíróság - tudatta közleményben az alap kommunikációs igazgatósága.


Andrew Vajna kormánybiztosi megbízatása a jelenleg hatályos törvényi szabályozása nem fér össze a vezérigazgatói pozícióval, a magyar állam tulajdonában lévő Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatói posztjára Havas Ágnes kormánybiztosi tanácsadót kérte fel az alapító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő arra az időre, amíg Andy Vajna kormánybiztosi megbízatása tart - derült ki a közleményből.

A kormány jóváhagyását és a bejegyzést követően megkezdődhet Andrew Vajna koncepciójának megvalósítása.

Jelenleg még szakmai egyeztetések folynak, illetve készülnek a pályáztatás megindításához szükséges dokumentumok - fogalmaz a közlemény.

A magyar filmgyártás helyzetének megújításával megbízott Andrew Vajna május 2-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Magyar Nemzeti Filmalap néven alakul a magyar filmgyártást támogató közhasznú vállalat. Ezentúl ez a testület dönt a filmgyártásra szánt állami források felosztásáról. A tervek szerint évente 8-12 film készülhet, idén vélhetően 3-4 alkotás támogatására nyílik lehetőség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.