Hukkle, Bibliothéque Pascal, Delta

Magyar filmeké a főszerep Lisszabonban

A magyar filmeké lesz a főszerep Lisszabonban június 15. és 18. között, a portugál fővárosban nyolc magyar rendező munkáját vetítik.

2011.06.10 13:42MTI

A kiválasztott rendezők között Bollók Csaba, Fliegauf Benedek, Gigor Attila, Hajdu Szabolcs, Kocsis Ágnes, Mundruczó Kornél, Pálfi György és Török Ferenc szerepel, a Lisszabon kulturális fellegvárának számító Culturgest mindegyik alkotótól egy filmet választott ki.

A portugál közönség a 2002 és 2010 közötti filmtermésből megismerheti a Hukkle, a Bibliothéque Pascal, a Delta, az Iszka utazása, A nyomozó, a Pál Adrienn, a Szezon és a Tejút című magyar mozgóképeket - tudatta pénteken a Magyar Filmunió, amely társszervezője a lisszaboni vetítéssorozatnak.

Az új magyar filmről van szó, amelynek képviselői Tarr Béla, Szabó István és Jancsó Miklós után érkeztek és más utakon járnak - emelték ki a portugál szervezők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.