Az előzetest már közzétették

Cannes: Antonio Banderas újra spanyol filmben

Hosszú idő után újra spanyol filmben, Pedro Almodóvar új munkájában szerepel Antonio Banderas.

2011.05.10 11:36MTI

A szerdán kezdődő cannes-i filmfesztivál nagyjátékfilmes versenyprogramjában debütáló film rövid előzetesét már közzétették a világhálón.
   
A rendező nemrégiben úgy fogalmazott, eddigi legnehezebb munkáján van túl. A La piel que habito (A bőr, amelyben élek) című film műfaji korlátokat áthágó alkotás lett, sokak arra számítanak, ez lehet az év filmje. Az érdeklődést csak növeli, hogy a rendező hosszú-hosszú évek után dolgozott újra egykori felfedezettjével, Antonio Banderas színésszel.

Almodóvar rendszeres vendége a cannes-i mustrának, megkapta már a fesztivál rendezői és forgatókönyvírói díját, de gyűjteményéből még hiányzik a legjobb filmnek járó Arany Pálma.
   
"Nagyon nehéz szavakba foglalni azt, hogy milyen is ez a film" - fogalmazott Michael Barker, a Sony Pictures Classics - Almodóvar munkájának amerikai forgalmazója - elnöke. "Van benne horror, sci-fi, dráma, de vígjátéki elemek is. Komédiának azért nem nevezném. Mindenesetre nagyon gazdag film" - fogalmazott.
   
A film Thierry Jonquet francia szerző Tarantula című regényén alapul, és egy olyan élenjáró plasztikai sebészről szól, aki sejtterápia révén akar új bőrt kifejleszteni. A rendező szerint Banderas tökéletes arra, hogy antiszociális karaktereket formáljon meg, "Ötvenévesen tökéleteset nyújt ebben a szerepben, azért is szeretem, mert új utakon járva is biztosra megyek vele" - jegyezte meg. Eredeti szándéka az volt, hogy Penélope Cruz játssza a női főszerepet, de végül Elena Anaya színésznőnek ajánlotta fel a lehetőséget.
   
A produkció a napokban közzétette az első rövid - mindössze 33 másodperces - előzetest a filmből, amely hamarosan bemutatkozik Cannes-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.