Zene a Rasszizmus Ellen

Képregény-kiállítás és fergeteg-party az antirasszista világnapon

Képregény-kiállítással, rövidfilmekkel és zenével hívják fel a figyelmet a diszkrimináció abszurditására a Zene a Rasszizmus Ellen szervezői a budapesti Millenáris Parkban a március 21-i antirasszista világnapon.

2011.03.20 17:11MTI

A közlemény szerint a Comics Against Racism egy olyan olasz-francia-német bázisokon nyugvó kezdeményezés, mely a maga eszközeivel, de az "agitprop" sémáit elkerülve igyekszik reflektálni a rasszizmusra, a diszkrimináció különböző megnyilvánulásaira.

A képregény-kiállítás a Zene a Rasszizmus Ellen kampány meghívására érkezik a Millenáris Parkba. A 19 órakor kezdődő megnyitót a We Are Here digitális média projekt rövidfilm-vetítése, majd zene követi: az antirasszista világnapon fellép a Nagy Réka vezette Live Act Folk és játszik az Irie Maffia Soundsystemből ismert dj Dermot.


Március 21-ét 1966-ban jelölte ki az ENSZ az antirasszizmus világnapjának, emléket állítva a hat évvel korábban vérfürdőbe torkollott dél-afrikai apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának.

"Vannak olyan folyamatok a világban, amelyek egyes embercsoportok kitaszítását kezdeményezik azoknak a köréből, akik hozzáférhetnek a mindnyájunkat megillető kulturális és anyagi javakhoz. Az antirasszista világnap a kultúrák egymás mellett élésének szükség- és törvényszerűségét hirdeti, elősegíti egymás jobb megismerését és elfogadását, továbbá emléket állít azoknak, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket" - fogalmaztak a Comics Against Racism szervezői.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.