1,5 millió dollár a buborékban

Superman újra képregényrekordot döntött

Minden korábbi rekordot megdöntve 1,5 millió dollárért kelt el annak a képregények az egyik példánya, amelyben az olvasók először találkozhattak Supermannel.

2010.03.30 09:28MTI

Az 1938-as kiadású Action Comics No. 1 példányáért a ComicConnect.com oldalon zajló liciten ajánlották fel a 294 millió forintnak megfelelő összeget. A szóban forgó képregény a műfaj "Szent Gráljának" számít.

A füzetet privát gyűjtő ajánlotta árverésre, a vevő kilétét az aukciót bonyolító oldal gazdái nem fedték fel, csak annyit árultak el: vérbeli képregény rajongóról van szó.

Ugyanennek a kötetnek egy másik példánya februárban rekordot jelentő egymillió dollárért (196 millió forintért) kelt el. Supermant azonban nem sokkal később Batman lekörözte, Gotham City megmentőjének debütálásáért - egy 1939-es képregényért - egymillió-hetvenötezer dollárt fizetett egy rajongó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.