Kraccs! Kabanngg!

Négy világhírű rajzoló a Magyar Képregényfesztiválon

Két horvát, egy szerb és egy indiai képregényalkotó, rajzoló lesz a díszvendége a 6. Magyar Képregényfesztiválnak, amelyet szombaton tartanak a budapesti Gödör klubban.

2010.05.21 08:16MTI

A fesztivál az év legnagyobb képregényes eseménye, amelynek alkalmából már a második könyve jelenik meg magyarul Aleksandar Zografnak, az egyik legismertebb szerb képregényrajzolónak.

A Pszichonauta után az Elhasznált világot is a Nyitott Könyvműhely adta ki, csakúgy mint Lakatos Istvánnak a Lencsilány című első önálló kötetét - tájékoztatta a kiadó az MTI-t. A fesztivált szervező Magyar Képregény Szövetség nevében Sápi Márton arról adott tájékoztatást, hogy a szerb

Zograf mellett két horvát rajzoló, Igor Kordej és Darko Macan műveit valamint Pran - akit az indiai képregény atyjának, az indiai Walt Disney-nek is neveznek - munkáit is megismerhetik az érdeklődők.

Kordej elsősorban az Egyesült Államokban dolgozik és olyan filmsorozatok grafikusa, mint az X-Men, a Star Wars vagy a Star Trek.

Macan író, rajzoló azon ritka nem angolszász alkotók egyike, akit forgatókönyvíróként is alkalmazott az Egyesült Államok két nagy képregénykiadója, a Marvel és a Horse Comics.

Pran Kumar Sarma India legismertebb képregényalkotója és karikaturistája. Legismertebb figurája a ravasz öregember, akinek nincsenek szuperképességei, de túljár a korrupt hivatalnokok, a bűnözők és a rablók eszén. Életművéből látható kiállítás Budapesten a Kossuth Klubban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.