Hérakleitosztól származik a címe

Kortárs magyar képzőművészek kiállítása nyílt az Európai Parlamentben

Kortárs magyar képzőművészek kiállítása nyílt az Európai Parlamentbe, a tárlat címe pedig Hérakleitosztól, a nagy görög filozófustól származik

2011.02.03 17:25MTI

Minden egy címmel hat fiatal, kortárs magyar képzőművész közös kiállítása nyílt meg szerda este az Európai Parlament brüsszeli épületében Őry Csaba (Fidesz) EP-képviselő szervezésében.

Őry Annamária munkája

Őry Annamária, Pap Gitta és Sütő Róbert festő-, Ducsai Péter grafikus-, valamint Szanyi Borbála és Elek Imre szobrászművészek alkotásai tekinthetők meg az uniós képviselőtestület munkahelyén.

A megnyitón Őry Csaba azt hangsúlyozta, hogy az uniós soros elnökség alkalmából az EP-ben is szeretnének "egy kicsit többet bemutatni Magyarországból".

Ducsai Péter műve

A kiállítás témáit és az alkotókat Rieder Gábor művészettörténész mutatta be, aki hangoztatta, hogy a tárlat címét "nem egy EU-s közhelygyűjteményen felnőtt szövegfogalmazó ötlötte ki", hanem Hérakleitosztól, a nagy görög filozófustól származik.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy a cím ellenére "nem érdemes túlzásba vinni a hat kiállító közös nevezőjének keresgélését, mert sokféle hangon megszólaló társaságról van szó".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.