Képek a város életéről,ellesett pillanatokról

Ma nyílik az első zalaegerszegi sajtófotó-kiállítás

Először rendeznek sajtófotó-kiállítást Zalaegerszegen a város életéről, a zalai megyeszékhelyen történt eseményekről vagy ott ellesett pillanatokról.

2011.01.21 11:00MTI

A tárlat ötletgazdája és egyik kiállítója Seres Péter, aki a zalaegerszegi önkormányzat számára örökíti meg a városi eseményeket. A tavasszal megfogalmazott kezdeményezéshez hamar megnyerte kollégáit, nevezetesen a Zalai Hírlap három fotósát - Pezzetta Umbertót, Katona Tibort és Ohr Tibort - , valamint az MTI Zala megyében dolgozó fotóriporterét, Varga Györgyöt.

A pénteken nyíló kiállításról Seres Péter elmondta: a közélet, a kultúra, a sport, vagyis a mindennapok történései, sőt szociofotók is helyet kapnak a tárlaton.

Tematikus csoportosításban láthatók a fekete-fehér és színes képek, amelyek egytől egyig a 2010-ben megörökített pillanatokat mutatják meg. Az ötletadó hozzátette: a város önkormányzatát sikerült megnyerniük támogatónak, így készülhettek el a digitális adatokból a súlyos összegekbe kerülő papírképek.

S mivel ebben a műfajban a látvány fő szempont, a hagyományos fotókiállításoktól eltérően nemcsak 30-szor 40 centiméteres képeket nagyítottak, de számos 80 centiméteres nagy kép is helyet kapott.

Az öt kiállító fotóriporter régóta jól ismeri egymást, a tárlathoz közösen válogatták a képeket úgy, hogy mindig a másikat "zsűrizték".

Így nemcsak azok a képek kerülnek a paravánokra, amelyek már megjelentek valahol, hanem azok is, amelyek a hagyományos riportkép kategóriájába már nem nagyon fértek bele.

Az első zalaegerszegi sajtófotó kiállítás péntektől egy hónapon át tekinthető meg a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.