34 millió dolláros bevétele van szuperhősfilmnek

Michel Gondry csúcsot dönt a lehúzott filmjével...

110 millió dollárból (23 milliárd forintból) készült Michel Gondry rendezte akciófilm kedvezőtlen kritikákat kapott, de a nézőket ez nem befolyásolta: a harmadik legjobb januári premierhétvégét futotta a boxoffice-lista történetében.

2011.01.19 16:34MTI/mozinet

Nemzetközileg is jól futott: 35 külföldi országban 16,1 millió dollárt (3,3 milliárd forintot) hozott péntektől vasárnapig. A Zöld darázs címszerepében Seth Rogen küzd tajvani kollégájával, Jay Chouval a rosszfiúk ellen. Ron Howard rendezte A dilemma [2] 17,4 millió dolláros (3,6 milliárd forintos) jegyeladással a második lett az amerikai listán.

A Vince Vaughn és Kevin James főszereplésével forgatott, magánéleti zűrök körül bonyolódó vígjátékot lehúzta a kritika, talán ezért is ez lett az eddig leggyengébben indult Vaughn-film.

Ez inkább a Grincs rendezőjeként is ismert Howard kudarca, aki csak a Da Vinci kód-szériával hozott az utóbbi évtizedben jó eredményt.

A legújabb Nicolas Cage-film

A 11,2 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) a harmadik helyre került az Oscar-jelölt A félszemű című western, ami a múlt héten nagyon jól indult.

A múlt héten indult Nicolas Cage-film, az itthon is forgó Boszorkányvadászat már a tizedik helyre csúszott 4,5 millió dollárral.

A hétvégi észak-amerikai jegyeladások összesen 115,2 millió dollárt (24 milliárd forintot) hoztak, ez 25 százalékkal kisebb bevételt jelent, mint a tavalyi év azonos időszakában, amikor az Avatar fellendítette a mozisok forgalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.