Ismét színpadon a Nemzet Színésze

Király Levente Mikszáth különös házasságában tér vissza

Hosszú betegsége után Görgey Gábor Mikszáth különös házassága című darabjában láthatja a közönség újra Király Leventét, a Nemzet Színészét, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagját.

2010.12.16 10:06MTI

A Szegeden 1959 óta játszó Kossuth-díjas művész partnere a pénteki premieren és az azt követő előadásokon a Jászai-díjas Fekete Gizi lesz. Görgey Gábor színműve Mikszáth Kálmán és felesége, Mauks Ilona életét dolgozza föl.

A Sándor János rendezte darab közönsége - miközben Mikszáthné papírra veti visszaemlékezéseit - megismerkedhet kapcsolatuk kezdetével, a nélkülözés éveivel, majd válásuk történetével, s azzal is, hogyan vette el újra feleségül a híres író szerelmét.

Király Levente

A darabot egykor a városháza udvarán a Jászai-díjas Sándor János rendezésében már láthatta a szegedi közönség Tolnay Klári és Mensáros László előadásában.

Az új premier azonban különbözik az évtizedekkel ezelőttitől: Görgey Gábor átírta a művet, melyben így nagyobb tér jut Mikszáth szegedi éveinek.

A nézők - Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervezőnek köszönhetően - szinte karnyújtásnyi közelségből láthatják, miként idézi meg Király Levente és Fekete Gizi Mikszáth világát.

A közönség ugyanis a színpad hátsó részében kap helyet, és a színészek így néhány méterre tőlük játszanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.