Tarolt a The King's Speaeh

Brit Független Filmdíjakat adtak át

Négy fontos kategóriában is a The King's Speech (A király beszéde) című film nyerte a Brit Független Filmdíjat.

2010.12.07 15:53MTI

Tom Hooper mozija a vasárnapi londoni gálán a legjobb film, a dadogással küzdő VI. György királyt alakító Colin Firth a legjobb színész, filmbeli partnerei, Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush pedig a legjobb epizódszereplőnek járó díját kapták.

David Seidler a legjobb forgatókönyvíró elismerését vehette át a filmért.

Carey Mulligan a legjobb színésznő díjával távozott, amelyet Isiguro Kazuo Ne engedj el című regénye alapján készült filmben nyújtott alakításával érdemelt ki.

A rendezői díjat az elsőfilmes Gareth Edwards kapta a Monsters című, fillérekből forgatott sci-fijéért.

A független forrásból készült produkciókat jutalmazó ceremónia további nyertesei között volt.

A próféta című francia börtöndráma, amely a legjobb külföldi film díját kapta, valamint az Enemies of the People (A nép ellenségei) című kambodzsai harcmezőkről forgatott produkció, amely a legjobb dokumentumfilm lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.