A művészeti piac jelentős sikert könyvelt el

Több ezer látogatót vonzott a Budapest Art Fair kiállítás

A válságban lévő művészeti piac jelentős sikert könyvelt el a négy nap alatt, a Műcsarnokban ugyanis kilencezer látogatót érdekelt a hétvégi kulturális kínálat.

2010.12.01 11:36MTI

Kilencezer látogatót vonzott a vasárnap véget ért Budapest Art Fair, amelynek négy napja alatt a Műcsarnokban magyar és külföldi galériák mellett több kulturális program is várta a látogatókat. 

Az összegzés szerint kiemelkedő volt az 1920-30-as évek orosz fotográfiáját Alekszandr Rodcsenko és kortársai munkáival bemutató kiállítás, amelynek anyagát Magyarországon először mutatták be és ez volt vásár első saját szervezésű tárlata.

A galériavezetők várakozáson felüli eladásokról számoltak be, a tájékoztatás kitért arra, hogy a válságban lévő művészeti piac jelentős sikert könyvelt el a négy nap alatt.

A Vintage Galéria a friss Paris Photo-fődíjas Ősz Gábor fotóját, a Knoll Galéria Birkás Ákos és Patrick Schmierer képeit, a Makláry Fine Arts Hantai Simon, Reth Alfréd, Rozsda Endre és Reigl Judit munkáit értékesítette.

Fontos gyűjteménybe került a Gildens Fine Art által kínált, a piacon ritka, különleges színvilágú Ország Lili-festmény, a Molnár Ani Galéria szinte valamennyi, a standon szereplő művét eladta, a Kisterem pedig Kokesch Ádám objektjeit, Károlyi Zsigmond képeit, Jovánovics György művészettörténeti jelentőségű fotóit, valamint Körösényi Tamás szobrát értékesítette.

A Műcsarnokban rendezett Budapest Art Fairen csaknem 30 külföldi - köztük moszkvai, párizsi, rigai és londoni - galéria képviseltette magát.

Az artmagazin idén alapított Legszebb stand díját a Kisterem nyerte. Mint a közleményben olvasható, sikerrel zárult a Bátor Tábor aukció.

A gyerekek Csiszér Zsuzsival, Karácsonyi Lászlóval, Wahorn Andrással, Verebics Katival közösen festett képeinek eladásából befolyt több mint 2,3 millió forint a 2011-es élményterápiás táborok megrendezését segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.