Az origami művészet beköltözött a divatvilágba

Új őrület a divatban: a Paper couture

Szemet gyönyörködtető kreációk születnek, ha a kreativitás, a divat és a zöld gondolkodás összefonódik.

2010.11.18 13:46napidoktor.hu

Régóta tudjuk, hogy a postaládánkba beledobált színes szórólapok, magazinok és akciókat hirdető újságok újra felhasználhatók, ám a legtöbben bele sem gondolunk, hogy ezt mi magunk is megtehetjük.

Paper couture

Szerencsére a divattervezők egyre gyakrabban lepik meg a kíváncsi közönséget „paper couture” költeményeikkel. Vagyis a mesés ruhadarabok nem drága szövetekből kelnek életre, hanem papírhulladék formájában kerülnek a kifutóra.

Ezzel az ötletes húzással a tegnap hírei ismét címlapra kerülnek, az alkotó nevével együtt.

Újra-ruha

Bár számunkra a legkézenfekvőbb csákót hajtogatni a keresztrejtvényből, mi is meglepődnénk, mennyire egyszerű kisestélyit vagy koktélruhát készíteni.

Persze nem kell határt szabni a gondolkodásunknak. Kalapok, táskák, sőt pénztárcák formájában is újjászülethet a papírhulladék.

Egyelőre csupán a kifutón hódít a vadóc újság-cucc, és elsősorban gondolatébresztésként viselik a modellek, viszont az ékszerek és kiegészítők már beköltöztek a butikok polcaira is.

Könyves kincsek

Jeremy May brit művész kilépett a megszokottság világából és egyedi ötlettel állt elő.

A poros régi kötetek, melyek hozzánk nőnek a saját történeteikkel együtt, és amelyek hosszú évek óta hevernek a polcainkon, hírtelen új formában tűnnek fel.

A kézművességben jártas művész munkáját talán barbár ötletnek tartják a könyvbarátok, ám ha jobban belegondolunk, mással ki se fejezhetnénk jobban igazi szeretetünket egy könyv iránt, mint az által, ha hordjuk.

Ugyanis a híres oldalakból kivájt részek fényes és finoman megmunkált ékszerek formájában kelnek új életre.

Zöldhullám

Ha szeretnénk kilógni a sorból és felhívni rá a figyelmet, hogy egyre divatosabb a zöld, nincs más dolgunk, mint ellátogatni egy kreatív-boltba és beszerezni pár kelléket.

Elég belenézni a papírkosárba, hogy ötlet merítsünk egy karperec vagy medál elkészítéséhez.

Persze abban is biztosak lehetünk, hogy a „home-made” fülbevalóink szintén szemet fognak szúrni bárhol is viseljük őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.