Fojtogató hangulatot ígér...

Szabó Győző a Centrál legújabb színdarabjában

Régi film-noirok fojtogató, komor világát idéző darab került a Centrál Színház repertoárjába Szabó Győző és Stohl András főszereplésével

2010.11.03 11:45ma.hu

A Jó zsaru - rossz zsaru sötét, fordulatos és torokszorító mese két közrendőrről, akiknek az élet egy napon örökre megváltozik. Főszerepben a két színészóriás, Szabó Győző és Stohl András.

A darab eredeti címe, a Konok eső a régi film-noirok fojtogató, komor világát idézi. Denny és Joey barátságán keresztül egy modern bűnbeesés története bontakozik ki.

Denny a gőg halálos bűnéért lakol meg, de bocsánatot csak a beilleszkedni kész jóbarát, Joey remélhet. Fordulatos, megható, tökéletes dramaturgiájú a mese. A darabot tavaly ősszel mutatták be a Broadway-n, ahol rögtön bevételi rekordot is döntött.

Az előadás őrületes sikere a különleges érzékenységgel megírt történet és a két főszereplő, Daniel Craig és Hugh Jackman játékának volt köszönhető.

A Centrál Színház bemutatója – mely az ősbemutató után a világon az első – sem szokványos szereposztású: a Beugró és egy sor közönségfilm kedvence, Szabó Győző és a kivételes tehetségű Stohl András játssza a két járőrt.

Fotó: vidamszinpad.hu

A nagydumás Denny és a magának való Joey óvoda óta legjobb barátok, rendőrként naponta együtt róják Chicago utcáit. Nagy álmuk, hogy egy nap olyan nyomozók legyenek, mint Starsky és Hutch.

Ám egy bűnös városban még a zsarunak is nehéz ártatlannak maradni, a túlélésért vívott harc pedig még a legigazabb barátságokat is veszélybe sodorja. Történetük ritka élményt ígér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.