A Jászai Mari Színházat vezetheti

Színházigazgató lett Crespo Rodrigo

A szinkron színészként is közismert művész a tatabányai Jászai Mari Színházat vezetheti.

2010.10.29 07:00MTI

A tatabányai képviselő-testület csütörtökön titkos szavazáson 11 vokssal Crespo Rodrigo színészt választotta meg öt évre a helyi Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának.

Az intézményt tíz évig vezető Harsányi Sulyom Lászlóra egyetlen voks sem érkezett, a volt direktor el sem jött az ülésre.

A pályázók közül Szolnoki Tibor 6 szavazatot kapott.

Crespo Rodrigo

Született Budapest 1973. november 17.

Pályafutása Híres szerepei Demetrius Shakespeare: Szentivánéji álom Csacsinszky Pali Szép Ernő: Lila akác Crespo Rodrigo (Budapest, 1973. november 17.) magyar színész, szinkronszínész. Édesapja bolíviai, édesanyja magyar.

Élete Crespo Rodrigo szülei Budapesten ismerkedtek meg egyetemi éveik alatt. Rodrigo itt született, két éves volt, mikor családjával Bolíviába költöztek.

Három évvel később szülei elváltak, édesanyja két fiával visszaköltözött Magyarországra. Gyermekkorában vadászpilóta szeretett volna lenni, ezért jelentkezett a tatai katonai iskolába, ahová végül nem vették fel. Gimnazista korában kezdett el színészettel foglalkozni a Cilinder gyerekszínpadon, ahol többnyire idős karaktereket alakított.

1992-ben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol Huszti Péter és Kerényi Imre voltak az osztályfőnökei.

1994-ben kezdett el a Madách Színházban játszani. Színházi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál, hangját kölcsönözte például Drew Fullernek a Bűbájos boszorkákban, Adam Rodrigueznek a CSI: Miami-ben, Johnny Deppnek A síró emberben, valamint David Boreanaz 2. magyarhangja volt az Angel 4. évad és 5. évadjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.