Lesz Édes Anna és Traviata

A Szegedi Nemzeti Színház őszi repertoárja

A hónap első felében a Nagyszínház műsorát az operaverseny határozza meg, majd az Édes Annaával a közönség egy hitchcocki hangulatot idéző darabban találhatja magát

2010.10.26 19:15MTI
Juronics Tamás- fotó: hadurkardja.hu

Kosztolányi Dezső Édes Annáját, valamint az Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál egyik versenydarabját, Verdi Traviatáját mutatja be novemberben a Szegedi Nemzeti Színház.

A hónap első felében a Nagyszínház műsorát az operaverseny határozza meg, a közönség összesen öt produkciót láthat két-két előadáson, november 17-én pedig a díjkiosztó gálát rendezik - mondta Gyüdi Sándor főigazgató a teátrum novemberi programját bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Az egyik versenydarab, Verdi Traviatája a Szegedi Nemzeti Színház saját produkciója, melyet a fesztivált követően november 19-től játszanak újra - közölte a főigazgató.

Juronics Tamás szerint a Traviata az operajátszás egyik központi darabja, könnyű beleszeretni Verdi csodálatos dallamaiba és a történetbe. A premiert eredetileg márciusra tervezték, de az operaverseny miatt fél évvel előbbre kellett hozni a bemutatót - tette hozzá.

Az előadás egyik fő célja a fiatal közönség megnyerése a műfajnak és a műnek, erre a darab kiválóan alkalmas. Az előadás mai korban ábrázolja a történetet, de ez nem idegen a műtől, hiszen az 1853-as első bemutatón is kortárs ruhákban és környezetben játszották az operát - mondta Juronics Tamás.

A rendezés megpróbál a történetre, a karakterekre és viszonyukra koncentrálni, igyekszik megteremteni a legteljesebb összhangot a szöveg és a zene között - fogalmazott a Kossuth-díjas művész. Az Édes Annát a tavalyi évad egyik szegedi sikerdarabja, a Liliom rendezője, Keresztes Attila állítja színpadra.

A Vizy Kornél szerepét alakító Borovics Tamás elmondta: a munka elemzőpróbákkal indult, ezeken kiderült, a rendező nem Kosztolányi soraiban, sokkal inkább a sorok között látja a történet lényegét.

A közönség november végétől egy feszített, intenzív élményt kínáló, szinte hitchcocki hangulatot idéző izgalmas darabbal találkozhat a Kisszínházban - közölte a színész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.