A magyar színházi élet hírei

Vendégjátékok a tatabányai színházban

A ma.hu legújabb sorozatában a magyar színházi élet legfrissebb híreivel és pletykáival találkozhatnak, legyen szó budapesti vagy vidéki színházi eseményekről, mi tudósítjuk Önöket.

2010.10.26 13:15MTI

Neves produkciókat hívott meg az őszi évadra a tatabányai Jászai Mari Színház, az intézmény egyetlen saját bemutatójaként Kárpáti Péter Országalma című darabját játssza - mondta el az MTI-nek a teátrum igazgatója.

Az Országalma bemutatóját november 13-án tartják. A darabot Kárpáti István, a szerző fia rendezi.

A történetben Mátyás király álruhában feleségül vesz egy cigánylányt, majd a lakodalomból felébredve hazamegy, törvénytelen fia később királynak adja ki magát és ebből bontakozik ki a történet a látszatról, a hazugságról és a mesei valóság igazáról - tette hozzá Harsányi Sulyom László.

Csörgess meg!

Az egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátékaként a több díjat elnyert Csörgess meg! mobil revü látható, a Katona József Színház A hős és a csokoládékatona című darabját játssza Tatabányán, a Szegedi Kortárs Balett pedig a Szentivánéji álommal szerepel a Jászai Mari Színházban.

A hős és a csokoládékatona

Az igazgató elmondta: ez az első teljes év a felújítás után az intézményben.

A finanszírozás nem követi azonnal a közel háromszorosára bővült létesítmény igényeit, ezért az őszi évadban komoly takarékossági intézkedéseket kellett bevezetni a színházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.