Lemezbemutató koncertre készülnek

Nemsokára jön a nagy Magashegyi

Lemezbemutató koncertre készül a Magashegyi Underground, hiszen számos kislemez anyag után nemsokára megszületik az első "nagylemez", azaz egy tíz szerzeményes CD a zenekartól.

2010.10.19 18:45ma.hu

Október 29-én az A38 hajón élőben mutatják be a vadiúj számokat valamint az Ezer Erdő címmel megjelenő hanganyagot digitálisan megörökítő optikai tárolót.

A Szeplős váll című örökbecsűvel kelt szárnyra a Magashegyi híre mintegy négy évvel ezelőtt, s kis kaukázusos megszakítással azóta is ott zenélnek a hazai zenei szcéna élbolyában.

Több szerzeményük is díszelgett már a rádiók játszási listájának élén és sorra tömték meg a vidéki koncerttermeket és játszottak az ország legnagyobb fesztiváljain.

Nagylemezre eleddig azonban nem került sor, most viszont elérkezett ennek is az ideje és a honap végén már a lejátszókba kerülhet az Ezer Erdő.

„Ez egy régi tartozásunk a rajongóink felé”
– mondta Fodor Máriusz zeneszerző-billntyűs, s a lemez elnevezésével kapcsolatban elmondta, hogy már a zenekar megalakulásakor elhatározta, hogy az első CD-nek ez lesz majd a címe.

S mint ahogy az erdő változatos növényvilága, az új lemez is egy harmonikusan eklektikus egységet alkot, néhol elektronikus elemekkel, máshol egzotikus népi hangszerekkel cizelálva.

A dalok szövegéért Tariska Szabolcs a felelős, aki az utóbbi időben a színpadon is aktív szereplője lett a zenekarnak.

Így lesz ez október 29-én az A38 hajón is, ahol további vendégzenészek, fúvosok és vonósok, valamint egy varázslatos vizuális világ teszi teljessé a Magashegyi Underground első nagylemez bemutatóját.

Budapest, 2010. október 19.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.