Zenélt a a vajdasági hegedűvirtuóz

Ingyenes koncertet adott Belgrádban Lajkó Félix

A koncert - amelynek helyszíne a belgrádi Rex kulturális központ - a Szabadka - fesztiválváros elnevezésű projektet hivatott népszerűsíteni.

2010.10.14 13:15MTI

A Dejan Vujinovic projektigazgató azt mondta a Beta szerb hírügynökségnek, Szabadka (Subotica) a Lajkó Félix-koncerttel mint ajándékkal szeretett volna kedveskedni Belgrádnak és a belgrádiaknak.

Az óriási érdeklődés miatt a szervezők kénytelenek voltak korlátozni a belépőhöz jutást, az első 50 jelentkező fejenként két jegyet vehetett át hétfőn a B92 független rádió- és tévéadó három belgrádi kirendeltségénél, a többi belépőhöz a B92 mellett egy másik belgrádi rádió- és tévéadón, a Studio B-n keresztül, illetve a Blic című újságnál és a Pink kereskedelmi tévénél lehetett hozzájutni.

Mint azt Dejan Vukinovic elmondta, a Szabadka - fesztiválváros program lényege, hogy népszerűsítse az észak-bácskai várost mint kulturális és idegenforgalmi célpontot.

Szabadka és környéke évente csaknem húsz fesztiválnak ad otthont, köztük olyanoknak, mint a Trenchtown zenei fesztivál, a kishegyesi Dombos fest, az Interetno népművészeti fesztivál vagy a csaknem 20 éves múltra visszatekintő palicsi filmfesztivál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.