Születésnapi koncerttel ünnepelnek

15 éves a Heaven Street Seven

Válogatáslemez októberben, születésnapi koncert novemberben. A HS7 másfél évtizedes jubileumát október közepén válogatáslemezzel, november 12-én, pénteken, az A38-on születésnapi koncerttel ünnepli.

2010.09.29 16:45ma.hu

Az idén tizenöt éves HS7 a hazai pop-rock színtér egyik valóban megkerülhetetlen formációja. Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese készített ma már hivatkozási alapnak számító angol nyelvű lemezeket (Tick Tock No Fear, 1995; Goal, 1997).

Írt „raklapnyi”, ma már a rádiókban is mindennap hallható magyar nyelvű slágert (Ez a szerelem, Sajnálom, Mozdulj, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Márta, Szia stb.).

Zenéjében pedig a hazai pályán úttörő módon - mások számára is példát mutatva - ötvözte az „angolszász” gitárzenei hangzást a hazai ízekkel, helyi hangulatokkal és magyar nyelvű dalszövegekkel.

Az elmúlt tizenöt évben nem kevés sikert arattak. Játszottak világsztárokkal (REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey), nyertek Fonogram-díjat (Szállj ki és gyalogolj - az év albuma, 2005) és első magyar zenekarként lett övék a cannes-i MIDEM fesztivál Európai Áttörés-díja (European Breakthrough Award, 2007).

A zenekar „lelke”, Szűcs Krisztián anyazenekara mellett az elmúlt években többirányú tehetségéről is számot adott, hiszen számos produkció számára írt dalokat illetve olyan előadókkal, zenekarokkal és produkciókkal szerepelt, mint a Neo, Yonderboi, Péterfy Bori vagy a Budapest Bár.

A Heaven Street Seven jubileumi éve már a fesztiválszezonban is elindult, hiszen az együttes a legnagyobb nyári szabadtéri rendezvényeken külön ezekre az alkalmakra összeállított, a legnagyobb slágereket felvonultató koncertprogrammal lépett fel.

A születésnapi évad azonban ősszel csúcsosodik ki, hiszen októberben a boltokba kerül a zenekar Dunabeat című dupla válogatáslemeze - melynek egyik korongján a „csont nélküli” HS7-slágerek és vadonatúj számok, másik lemezén eddig nem hallott dalok, ritkaságok, „kislemez b-oldalak” és demók kapnak majd helyet -, novemberben 12-én pedig jön a születésnapi koncert az A38-on, vendégekkel, monstre koncertprogrammal, s természetesen az esemény súlyához méltó külcsínnel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.