Legendás japán zenekarra tombolhatunk

Őrültségből nincs hiány- Jön a Melt Banana az A38-ra

Melt Banana, a legendás japán noise-rock zenekar, amely Mike Pattonnal is dolgozott, valamint a honi Human Error és végül Dj Case egyetlen szédületes energiáktól duzzadó estén, szeptember 26-án lépnek az A38 fedélzetére.

2010.08.31 13:15ma.hu

Az együttes 1992-ben a Tokiói Egyetem Idegen Nyelvi Karán hallgató egyetemistákból verbuválódott, s a megalakulása óta hiperaktív módon ötvözi az egymástól elképesztő távolságra eső zenei stílusokat a kísérleti rock-tól a grindcore-on és a no wave-en át a pszichedelikus zenéig és a hardcore punk-ig.

Agata általában két gitár-riffet ötvöz egymásba, miközben ezernyi további effekttel dolgozik, Yasuko hol sikoltozik, hol rappel, hol dóhajtozik, hol lírai hangokat hallat, míg Rika basszusvonalai teljes szabadsággal válaszolgatnak Agata gitárhangzásaira.

Yasuko általában színes, vagy fémruházatban lép fel, míg Rika feketében, Agata pedig sebészmaszkot visel az arcán.

A Melt Banana különleges súlyára a kortárs zenében többek között az is utal, hogy az utóbbi években kikkel turnéztak: a listájukon Jim O’Rourke-tól Mr. Bungle-on át Zeni Geva-áig és Lou Reedig elképesztő neveket találhatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.