A százezredik látogató Csehországból érkezett

Már százezren látták a Frida Kahlo-kiállítást

A mexikói festőnő életművét bemutató tárlat december 5-ig látogatható az osztrák fővárosban.

2010.10.07 16:45MTI

Eddig százezren látták a szeptember elején megnyílt bécsi Frida Kahlo-kiállítást.

A százezredik látogató Csehországból érkezett és külön a kiállítás kedvéért utazott az osztrák fővárosba. Szerencséjének köszönhetően ingyen tekinthette meg a tárlatot, s a jegy mellé a kiállítás katalógusának egy példánya mellett egy plakátot is kapott - közölték csütörtökön a szervezők. 

A mexikói festőnő életművét bemutató tárlat előzőleg Berlinben is nagy sikert aratott, ott az első nyolc hét alatt 130 ezren keresték fel, a nyitva tartás 14 hete alatt pedig összesen 235 ezren. A tárlat nem csak Ausztriában, de Európában is ritkaságszámba megy.

Frida Kahlo mindössze százötven festményt alkotott, s a képek mintegy harmadának a holléte ismeretlen. A többi nagyrészt mexikói és egyesült államokbeli magántulajdonban van, európai köz- és magángyűjtemények csak keveset őriznek belőlük.

Berlin után Bécsben is együtt mutatják be a két legnagyobb Kahlo-gyűjtemény, a mexikói Dolores Olmedo Patino Múzeum, valamint a Jacques és Natasha Gelman Gyűjtemény darabjait.

A kiállítás december 5-ig látható a Bank Austria Kunstforumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.