Képek, grafikák és a leghíresebb zeneszámok...

Digitalizálják Paul McCartney magángyűjteményét

Képek, grafikák és a leghíresebb zeneszámok eredeti felvételei szerepelnek a Beatles egykori tagjának gyűjteményében, a digitalizálást követően az átfogó kollekció felkerül a világhálóra

2010.09.29 08:45MTI

Digitalizálják Paul McCartney műgyűjteményét, amelyet a világ egyik legátfogóbb kollekciójaként emlegetnek. A gyűjtemény egy része a digitalizálást követően felkerül a világhálóra.

Az eljárást a Hewlett-Packard (HP) és a McCartney nevével fémjelzett kiadó, az MPL közösen végzi. A HP szerint a zenész a világ egyik leggazdagabb kollekcióját tudhatja magáénak, több darabbal eddig még nem találkozhatott a közönség.

A Beatles egykori tagjának birtokában lévő alkotások között képek, grafikák, festmények, filmek és videófelvételek, illetve a leghíresebb zeneszámok eredeti felvételei (maszterei) szerepelnek. A

zt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, pontosan milyen művek szerepelnek a kollekcióban.

"Mindig is érdekeltek a kreatív ötletek és minden új dolog, amivel elérhetjük az embereket, így a mostani kezdeményezés is nagyon izgalmas számomra" - tette közzé honlapján McCartney a digitalizálás kapcsán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.