He loves you, yeah

Paul McCartney új életet remél az Abbey Road-i stúdióknak

Paul McCartney bízik abban, hogy új élet kezdődik a híres londoni Abbey Road-i stúdiókban, ha az EMI kiadó valóban úgy dönt, eladja a komplexumot.

2010.02.17 11:35MTI

"Nagyszerű lenne, ha valaki megmentené a helyet" - mondta a 67 éves zenész a BBC közszolgálati brit adónak. A zenész - mint fogalmazott - ismer olyanokat, akik kötődnek a stúdióhoz és terveik vannak a jövőre nézve.

A Financial Times gazdasági lap keddi számában írt arról, hogy a súlyos anyagi gondokkal küzdő EMI a London északnyugati részén fekvő Abbey Road-i stúdiókomplexum eladása révén törlesztené tetemes adósságának egy részét. Az esetleges eladás milliókban mérhető összeget jelentene.

Az EMI 1929-ben 100 ezer fontért tett szert az Abbey Road 3. szám alatt álló épületre. McCartney reménykedik abban, hogy a stúdiónak van jövője, a Beatles egykori tagját együttese miatt sok emlék köti a létesítményhez.

A zenekar szinte összes albumát az Abbey Roadon vették fel, a Beatles egyik lemeze az utca nevét viseli, az albumborítón pedig a zebrán átmasírozó négy zenész látható.

A világhírű fotót 1969. augusztus 8-án Iain McMillan skót fotós készítette és a felvétel nyomán mind a mai napig turisták zarándokolnak az Abbey Roadra, hogy "lemásolják" a képet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.