440 millió forintért cserélt gazdát a mű

Rekord áron kelt el egy Picasso

Rekordot jelentő áron, 1,3 fontért (közel 440 millió forint) kelt el Pablo Picasso egyik nyomata, amelyet a Sotheby's aukciósház bocsátott árverésre Londonban.

2010.09.20 12:45MTI

A La Minotaurmachia címet viselő alkotás 440 millió forintért cserélt gazdát.

A La Minotaurmachia címet viselő alkotás értékét előzetesen 400-600 ezer fontra becsülték, és a spanyol születésű alkotó mesterműveként tartják számon a nyomatok között - tájékoztatott pénteken a SothebyÍs specialistája.

A darab Picasso központi témáit tükrözi és technikája is felülmúlhatatlan - mondta James Mackie.

La Minotaurmachia

Picasso nyomatai közül mindeddig egy 1990-es árverés tartotta a rekordot, akkor 880 ezer fontot fizetettek a művész egyik munkájáért.

A művészvilág egészét tekintve korábban Edvard Munch norvég festő Vámpír II címet viselő nyomatáért adták a legtöbbet, 1,1 millió fontnak megfelelő összeget egy oslói aukción.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.