Odesszából loptak el 2008-ban

Visszaadják Ukrajnának az ellopott festményt

Visszaadják Ukrajnának azt a Caravaggio korabeli festményt, amelyet Odesszából loptak el 2008-ban, majd júniusban Berlinben került elő.

2010.07.29 08:21MTI

Simone Herbeth, a berlini államügyészség szóvivője szerdán erősítette meg a hírt, miszerint a bűnügyi hatóságok kezdeményezésére Viktor Janukovics ukrán elnök augusztusi németországi látogatásakor adják át a képet.

A Fekete-tengeri kikötővárosból, Odesszából 2008 júliusában lopták el a képet.

A festményt júniusban Berlinben kobozták el, amikor egy bűnbanda éppen átadta a vásárlónak. A rendőrségi akció országhatárokon átívelő nyomozás része volt, az üggyel kapcsolatban Ukrajnában húsz embert tartóztattak le. A képet korábban eredeti Caravaggio-alkotásnak tartották, ekkor értékét százmillió dollárra becsülték.

A Krisztus látogatása című festmény azonban csupán egy korabeli, jól sikerült másolat. Eredetijét Írországban, a dublini Nemzeti Galériában őrzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.