Dr. Lecter nem csak gasztróban nagy

Anthony Hopkins festményeiből nyílt kiállítás Londonban

- Sir Anthony Hopkins sokak számára ismeretlen szerepben mutatkozik be most először Európában: az Oscar-díjas színész festményeiből nyílt tárlat a héten egy londoni galériában.

2010.02.18 11:14MTI

A Walesből származó színész harmadik felesége, Stella Arroyave bíztatására kezdett festeni úgy nyolc évvel ezelőtt. Azóta, ha teheti, minden nap dolgozik képein malibui otthonában kialakított műtermében. Bár Kanadában és az Egyesült Államokban már volt kiállítása, az első európai tárlata kedden a londoni Gallery 27-ben nyílt meg, és szombatig látogatható. Az 50 akrilfestményt és tintarajzot felvonultató válogatást márciusban Edinburghban, majd Walesben is láthatja a közönség.

A képek 1150 fontos (360 ezer forintos) áron meg is vásárolhatók. A 72 esztendős művész ecset helyett festőkéssel viszi fel a festéket a vásznaira.

"Merész, élénk és nagyon absztrakt" - jellemezte az alkotásokat Jonathan Poole, a londoni kiállítás szervezője, akit főként Hopkins "nagyon érdekes tekintetű", különleges portréi fogtak meg.

Hopkins Farkasember című horrorfilmje a múlt héten debütált a magyar mozikban. A színész 1992-ben A bárányok hallgatnak című filmjével nyerte el az Oscar-díjat, valamint a Brit Filmakadémia (BAFTA) díját. Utóbbit egy évvel később ismét megkapta az Árnyékország című életrajzi drámáért. II. Erzsébet 1993-ban ütötte lovaggá pályafutása elismeréseképpen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.